Abonnement mobielMobiel abonnement

Het verlengen van je mobiel abonnement

Tegenwoordig maakt zowat iedereen gebruik van een mobiele telefoon. Zowel kinderen als volwassenen als zelfs senioren. De mobiel is dus niet meer weg te denken uit onze wereld. Je wil dus een goed abonnement hebben. Maar als je abonnement afloopt, wat kun je dan het beste doen? In dit artikel vind je handige tips voor het verglengen van je mobiel abonnement. De beste mobiele abonnementen vind je hier!

Een mobiel abonnement duurt vaak maar een paar jaar. Daarna sta je voor de keuze: doorgaan met je abonnement of verglengen. Je abonnement verglengen is vaak een heel handige keuze. Je houdt namelijk je eigen nummer, zodat je jouw contacten niet allemaal een nieuw nummer hoeft door te geven. Dat scheelt weer wat gedoe. Daarnaast hou je je eigen sim-card. Die steek je weer in je eventueel nieuwe mobiel. Zo hoef je dus niet al je nummers over te zetten.

Mobiel abonnement verlengen

In sommige gevallen kan het handig zijn om het abonnement van je mobiel te verlengen. Je kunt namelijk je eigen nummer en sim-kaart houden en krijgt in sommige gevallen zelfs ook nog een nieuwe mobiel. Als je je mobiel abonnement wil verglengen, dan is het goed om te bekijken wat er in jouw situatie mogelijk is. Vaak word je opgebeld door je abonnement verstrekker. De vraag is dan of je door wilt gaan met je abonnement. Ook wordt je een aanbieding gedaan voor in de directe toekomst. Zo kan je worden aangeboden om meer belminuten te krijgen of meer sms’jes. Op deze manier wordt het bellen en sms’en voor je goedkoper.

Waarom je zou verlengen

Misschien ben je wel tevreden met het abonnement dat je hebt en hoef je geen nieuw abonnement meer. Dan kun je er natuurlijk gewoon voor zorgen dat je abonnement verlengd wordt. Je abonnement verlengen kan natuurlijk altijd, want dat vindt je aanbieder natuurlijk ook een goede zaak. Hij zal er dan ook alles aan doen om jou je abonnement te laten verlengen. Hier kun je zelf ook nog wel wat voordeel aan overhouden. Je kunt namelijk vragen naar de mogelijkheid om er een nieuwe mobiel bij te krijgen. Dit is vaak zelfs een standaardprocedure.

Nieuwe mobiel bij verlengen abonnement

Als je een nieuw abonnement afsluit, dan gebeurt het vaak zelfs dat je één van de nieuwe telefoons wordt aangeboden. Je kunt uit een selectie van mooie, nieuwe modellen jouw favoriete mobiel kiezen. Op deze manier kies je dus altijd een mobiel die bij jou past. Bekijk wel even wat de voordelen zijn per telefoon bij het verlengen van je abonnement. Misschien heeft de ene telefoon wel meer functies dan de andere.

Als je een nieuwe telefoon krijgt bij het verlengen van je abonnement, dan is het ook goed om te kijken naar wat je zelf belangrijk vindt bij een nieuwe telefoon. Wil je namelijk een mobiel met een goede camera? Of vind je dat minder belangrijk en vind je de lay-out van je scherm belangrijker? Vind je het belangrijk dat je mobiel heel snel is of heb je liever een mobiel die langer meegaat?

Speerpunten voor nieuwe mobiel

Het één sluit het ander uiteraard niet uit, maar het is goed om voor jezelf een paar speerpunten te noteren bij het verlengen van je abonnement. Wat mis je op dit moment nog aan je mobiel? Je kunt dit ook met je provider overleggen. De mensen die hier werkzaam zijn hebben verstand van de modellen en welke mobiel aansluit bij jouw wensen. Onthoud echter wel dat ze een verkooptarget hebben en hun doel is om dat target te halen. Wees dus kritisch bij wat ze je vertellen, zodat je niet over een paar weken al teleurgesteld bent over je mobiel abonnement.

Selecteren op modellen en functies

Als je een nieuwe mobiel mag uitkiezen bij het verglengen van je abonnement, dan is het de vraag waar je op selecteert. Vaak krijg je een selectie van een aantal modellen, waar je uit kiezen kunt. Stel dat je de keuze hebt tussen 10 nieuwe modellen. Dan zullen er vast direct al een paar voor je afvallen, omdat die niet de basisfuncties hebt waar jij als consument naar zoekt. Misschien hebben ze bijvoorbeeld een Touch screen en wil je zelf liever geen Touch screen.

Uiteindelijk zul je uitkomen op een aantal typen. Bedenk nu goed voor jezelf wat je belangrijk vindt aan een mobiele telefoon. Het verglengen van je mobiel abonnement betekent wel dat je weer een tijdje aan een telefoon vastzit. Wil je een telefoon met een super strakke camera, of één met extra opslaggeheugen? Het één sluit het ander niet uit, maar het zijn zaken om over na te denken. Alvast veel plezier met het verglengen van je abonnement!

Voordelen verlengen abonnement

Het verlengen van je mobiel abonnement kan bovendien handig zijn, omdat je je eigen sim-card kunt behouden. Zo hoef je niet direct alle andere nummers weer opnieuw in je mobiel op te slaan, maar verplaats je gewoon de sim-card van je oude naar je nieuwe mobiel. Jouw gegevens staan direct in de nieuwe mobiel. Dat scheelt je weer heel wat werk. Ook kun je natuurlijk je eigen nummer behouden, wat voor anderen erg handig is. Zo hoef je niet iedereen je nieuwe nummer te geven, maar kun je gewoon met je eigen mobiele nummer verder gaan. Wie zijn abonnement verlengt, kan dus blijven bellen alsof er niets aan de hand is!